ČIST OBRAZ I PRLJAVA MAŠTA

Džentlmen po danu-filozof po noći-izopačen po izboru-pobunjen protiv sudbine...

20.02.2021.

...........

Ako se za nekoga može reći da će samo fizički da nestane sa ovog svijeta, onda je to za tebe care. Nema čovjeka na brdovitom i ravnom balkanu u kome nema dijela tvoje panosnke duše. I svi sada o tebi pišu, i svi sada zbog tebe plaču, a ja ću da pjevam care, u sebi, i zalijevam ruzmarin posađen u mojoj duši...15.02.2021.

..........

Privukao sam joj glavu ka svojim usnama i "pojeo" ostatak karmina, gutajući ga zajedno sa njenim vrelim dahom. Pogledao sam je... Vidio sam suzu koja se nije mogla prebaciti preko očnog kapka. Suzu koja je radosna i lijepo tužna. Suzu radosnu od uzbuđenja doživljenog, i sjetnu zbog toga što mora ostati unutra, duboko u njoj zakopana i tajna. Očni kapak je bio na strani doživljenog pa ustavi tu suzu u oku, da iskristališe sjaj njenih tamnih očiju koje me gledaju kao spasioca njenih strasti i tamničara njenih emocija. Okrenuo sam glavu, spustio pogled na njeno golo drhtavo tijelo. Posvetio taj pogled našoj strasti, i pustio joj emocije na miru. A i nije muški da vidi to isto u mom oku. Nije fer ne biti muško u tom trenu... Volim miris dunja, one su kraljice mirisa. Njihov miris je nezaboravan...vječan...12.02.2021.

Moja lampa...

Postoje te neke žene od vatre i vode, koje mogu sagoriti i saprati sve grijehe sa mene, u čijem pogledu mogu da vidim odraz vlastite duše. Ta žena je mala i nježna kao kap rose, a opet grandiozna i misteriozna kao okean. Kada bih zaplivao na njenim usnama, po njenom tijelu, pretvorio bih se u jedrenjak koji želi da otkrije sve tajne njenih dubina i u kojoj želim utopiti sve svoje tajne... Zamišljam i dijaloge sa njom. One kada joj se otkrivam i ušuškavam pod kožu kao što je ona meni odavno. Kažem joj : "Ti si k'o lampa !" A ona zbunjena, čak i uvrijeđena malo. "Kakav je to kompliment ?!" "Lampa je stvar koja razbija mrak, stvara posebnu atmosferu, senzualnu svijetlost. Ona naprosto ubija tamu. Zamisli moj život kao mračnu sobu a sebe kao lampu. Shvataš li sada zašto si moja "lampa" ?" Pa je nasmijem, pa je ušuškam... M.B.09.02.2021.

NEGRO

Prvi zagrljaj, drugi pogled u oči. Razgovor bitan samo da bi ubio tišinu. Da tonom sakrijem moj pogled na kariranoj košulji zavrnutih rukava i na bokivima. Gledam u tu košulju kao da je haljina za bal. U male prste dok držiš cigaretu i tvoju kosu boje Negro bombona. Znam da imaš taj okus mentola, i ono slatko iznenađenje u jezgru. Budi mi se ono naše saznanje o osjećaju pripadanja... "Dvije duše i dva tijela. Sama blizina čini da se ubrza, da poludi ta blizina. Dlanovi se znoje, prilaziš mi, usne se razdvajaju...uzimam ih... Telo se izvija, stežeš me. Razum se gubi. Pogled se magli. Tvoja silueta se nadvija prema meni. Nestajemo preneseni u bezvazdušni prostor. Lebdimo... Osjećajem letimo čvrsto spojeni. Bolimo jedno drugo dok tvoj dah svojom vrelinom izaziva požar apokaliptičnih posljedica u meni. Osjećam kapi na licu koje me podsećaju da savršenstvo u nesavršenom postoji. Usnama skupljaš znoj sa vrele kože, ljubiš me vlažnim usnama i moliš da ti šapućem sve ono što sam pisao nekada, što sam ti govorio. Preklinješ da stvorimo savršenstvo jednog trenutka koji će svojim mjestom u sjećanju biti onaj prvi savršeni trenutak. Jednom probani, jednom doživljeni...nikad zaboravljeni. Baš kao što će moj ukus na tvojim usnama zauvijek ostati poseban i savršen... Znam, tražićemo se u ukusima drugih usana, ali neće ni jedan imati ukus mentola." Zagrlila si me, zagrlio sam te. Zašuškala si kao celofan na bomboni, zato sam morao da te poljubim...samo da te poljubim...za sada... M.B.ČIST OBRAZ I PRLJAVA MAŠTA
<< 02/2021 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28